Начин на приготвяне
Срежете патладжаните по дължина. Издълбайте внимателно вътрешността. Сложете всичко в подсолена вода и киснете така около 20 минути.
Отцедете от водата.
Подсушете патладжаните и ги запечете в тиган до омекването им.
Нарежете вътрешността на патладжаните на кубчета. Нарежете гъбите на филийки.
Загрейте зехтина и запържете парченцата от патладжана и гъбите. След като променят цвета си и омекнат, добавете каймата на късчета. Гответе 2-3 минути, като разбърквате. Овкусете със сол и чубрица. Добавете доматеното пюре.
Наредете патладжаните в тавичка за печене. Напълнете ги с плънката. Добавете на дъното на тавата 1/2 ч.ч. топла вода.
Запечете пълнените патладжани за около 15 минути в загрята фурна.
Преди готовност поръсете със счукан чесън, парченца сиврия и настърган кашкавал. Допечете до разтопяването на кашкавала.
Преди поднасяне поръсете пълнени патладжани с гъби и кайма с нарязан свеж копър.