Пълнени патладжани с гъби

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Пълнени патладжани с гъби
Снимка: Ники
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Толкова ни е любимо това патладжанено ястие, а на вас?"

Необходими Продукти

  • патладжани - 4 бр.
  • гъби - 300 г
  • лук - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • моцарела
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • зехтин
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните измиваме, срязваме на две по-дължина, правим няколко разреза, поливаме с малко зехтин и пъхаме във фурната за 20 минути.

Омекналите патладжани издълбаваме внимателно с лъжица. В тиган си задушаваме нарязаните на ситно лук и чесън, добавяме гъбите, домата и нарязаната на кубчета вътрешност от патладжана.

Овкусяваме патладжанените лодки със сол и черен пипер и готвим 3-4 минути.

Отнемаме от котлона и добавяме пресен копър. Пълним патладжаните с плънка, поставяме моцарела и запичаме във фурната.

Поднасяме пълнените патладжани с гъби топли с прясна салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: