Начин на приготвяне
Разбийте прясното мляко с яйцето и кристалната захар в съд на котлона и бъркайте докато леко се сгъсти. Добавете предварително размитото в малко вода нишесте и бъркайте крема, докато се сгъсти.
Свалете от котлона и разбъркайте с 1 бучка масло. Оставете да се охлади и през това време разбийте заедно сметаната с пудрата захар и ванилията. Щом яйчният крем изстине, го разбъркайте внимателно със сметановата смес.
Започнете да редите тортата, като полеете малко крем на дъното на тава или форма, която използвате. Отгоре наредете пласт бисквити, потопени в прясно мляко, пласт крем, поръсете с орехи, отново бисквити и така, докато се изчерпат количествата.
Завършете тортата с крем. За украса натрошете малко бисквити с 1 с.л. какао и поръсете върху тортата.
Коментари