Начин на приготвяне
Пуснете всички съставки без маслото в кухненски робот да ги разбърка. След като са се смесили, добавете и маслото и пуснете да се бърка още малко, докато се получат влажни трохи. Изсипете на кухненския плот и размесете с ръце няколко пъти, така че да стане цяло парче тесто. Увийте във найлоново фолио и оставете в хладилника за половин час.
Извадете от хладилника, разточете, така че блатът да може да покрие формата за печене. Намаслете я и пренесете блата в нея. Оставете я отново в хладилник, докато подготвите плънката.
Ябълките се рендосват, кайсиите се белят и режат на дребно, орехите се скълцват. Всичко това се смесва с меда, канелата и жълтъка. Плънката се сипва върху замръзналия блат и тартът се слага в загрята на 180 градуса фурна за около 50 минути.
Коментари