Тарт с кайсии

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Тарт с кайсии3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Идеалният тарт с кайсии се прави не само по рецепта, но и много любов"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 1 ч.ч. за тестото и малко за поръсване на формата
  • захар - 1/3 ч.ч. захар
  • бакпулвер - 1/4 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • масло - 125 гр.
  • вода - 3 с.л. ледено студена
  • За плънката
  • кайсии - 7 - 8 бр.
  • орехи - 100 г
  • ябълки - 2 малки
  • жълтъци - 1 бр.
  • мед - 2 с.л.
  • канела - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуснете всички съставки без маслото в кухненски робот да ги разбърка. След като са се смесили, добавете и маслото и пуснете да се бърка още малко, докато се получат влажни трохи. Изсипете на кухненския плот и размесете с ръце няколко пъти, така че да стане цяло парче тесто. Увийте във найлоново фолио и оставете в хладилника за половин час.

Извадете от хладилника, разточете, така че блатът да може да покрие формата за печене. Намаслете я и пренесете блата в нея. Оставете я отново в хладилник, докато подготвите плънката.

Ябълките се рендосват, кайсиите се белят и режат на дребно, орехите се скълцват. Всичко това се смесва с меда, канелата и жълтъка. Плънката се сипва върху замръзналия блат и тартът се слага в загрята на 180 градуса фурна за около 50 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Mariane
Mariane
Изглежда ужасно вкусно :)
13.07.2016 09:17