Начин на приготвяне
Отделят се 4 печени чушки и се разтварят като книга, за да се отцеди сокът. Две от тях се поставят на дъното на намаслена продълговата форма. Останалите се нарязват на ситно и се овкусяват със сол, пресовани скилидки чесън и малко олио.
В купа се разбиват яйцата, смесват се с натрошеното сирене и ситно нарязан магданоз. Върху чушките се поръсва от яйчената смес. Отгоре се разпределят нарязанте чушки, върху тях отново добавете яйчена смес и покриваме с останалите нарязани чушки, а най отгоре се завиват с двете цели разтворени като книга чушки.
Поливаме с малко олио и печем в загрята фурна 220 градуса около 25 минути.
Изважда се, нарязваме и сервираме със салатка.
Може да поднесете за предястие, може и за основно.
Вкусно е както топло, така и студено.
Коментари