Начин на приготвяне
Измиваме месото и нарязваме на хапки.
Лука почистваме и нарязваме едро. Бамята измиваме, почистваме от дръжките (трябва да използваме прясна бамя). Слагаме бамята в студена вода, добавяме 1 лъжица сол и 2 лъжици оцет и оставяме да престои 30 минути.
През това време в олиото запържваме леко телешкото и прибавяме лука. Наливаме малко водичка и като останат на мазнина и лукът омекне, прибавяме червения пипер и ръсваме брашното. Наливаме 2 чаени чаши топла вода и посоляваме на вкус. Варим на тих огън.
След приблизително 20 минути прибавяме отцедената от водата бамя. При необходимост доливаме малко топла вода и продължаваме варенето още няколко минути приблизително 30 минути.
Прибавяме обелени и нарязани ситно домати. Варим ястието до готовност, трябва да остане почти на мазнина.
Преди да снемем от котлона, поръсваме с нарязан пресен магданоз.