Начин на приготвяне
Нарежете телешкото месо на кубчета. Колкото по-малки са те, толкова по-бързо ще се свари месото. Загрейте олиото в подходяща тенджера и добавете телешкото месо и ситно нарязаната целина. Запържете за няколко минути, докато месото побелее от всички страни.
Налейте вода, добавете половиния лук и варете за около 30 минути.
Добавете граха, нарязаните моркови, два нарязани на кубчета картофа, сухата подправка, малко черен пипер и 5-6 зърна кимион.
Варете телешката яхния, докато грахът и картофите омекнат.
Когато се свари, добавете запръжката към телешкото с грах, направена с малко олио, една чаена лъжичка брашно и половин чаена лъжичка бахар. Варете още няколко минути.
Приятен апетит с граха с телешко месо.