Начин на приготвяне
Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте ги със захарта на пухкав крем. Прибавете един по един жълтъците. Разбъркайте и добавете млякото, олиото и накрая - брашното с бакпулвера. Бъркайте с шпатула.
Разделете сместа на две части и изпечете два отделни блата във форми 22 см. Фурната е загрята на 180 градуса, печете около 15-20 минути. Оставете блатовете да се охладят.
Пригответе крема, като нарежете бананите на кръгчета и ги запържите в масло за 5-6 минути. Извадете и пасирайте.
От захарта и водата сварете гъст сироп. Добавете го към бананите и разбъркайте добре.
В купа смесете сметаната и банановото пюре. Към сместа прибавете единия блат, нарязан на кубчета и разбъркайте.
Другия блат поставете в ринг и го сиропирайте със сок от банан. Намажете го с течния шоколад. Отгоре изсипете банановата смес и загладете добре.
Нарежете бананите на колелца и ги подредете върху сладкиша.
Сварете сироп от захарата и водата. Прибавете желатина (приготвен според указанието) и малко жълт оцветител. След като се охлади, залейте бананите.
Оставете плодовата торта да се стегне в хладилника.
Банановата торта Фантазия е готова.