Катми с гъби

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
17/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
"Аромат и вкус, които ще ви накарат да се облизвате"

Необходими Продукти

  • гъби - 250 г
  • кашкавал - 200 г
  • чушки - 200 г червени
  • лук - 100 г
  • копър - 4 стръка
  • масло - 100 г
  • сол
  • За тестото
  • царевично брашно - 200 г
  • прясно мляко - 220 мл
  • яйца - 2 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбъркваме брашното с млякото, яйцата и солта, получаваме рядко тесто, което изсипваме с черпак в намаслен загрят тиган и печем катми с дебелина 0.5 см.

Загряваме маслото и в него изпържваме ситно нарязаните лук, гъби и чушки, докато стана златисти, посоляваме.

Махаме от котлона, прибавяме кашкавала и разбъркваме.

Върху всяка катма разпределяме от плънката, добавяме бучка масло и завиваме на руло.

Редим катмите в тавичка и ги запичаме за 10 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Сервираме поръсени с наситнен копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: