Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнен Шаран»Шаран със стафиди и бяло вино

Шаран със стафиди и бяло вино

Евтини РецептиЕвтини Рецепти
Помощник Готвач
1722k4542k2
Шаран със стафиди и бяло вино
Снимка: Евтини Рецепти
1 / 5
19/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Майсторско предложение за ценителите на добрата кухня"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 бр.
  • целина - 1 стрък
  • гъби - 150 г
  • стафиди - 80 г
  • лимон - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • бяло вино - 150 г
  • масло - 30 г
  • вода - 100 г (приблизително)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате добре шарана. Нарязвате лимоните на шайби и покривате целия шаран с тях, като слагате и в почистения корем. Оставяте цялата нощ в хладилника.

Лимоните убиват миризмата на тиня, която обикновено се носи от този вид риба.

Изваждате шарана на следващия ден и махате лимоните. Нарязвате зеленчуците и ги задушавате с малко масло. Махате от котлона и добавяте стафидите.

Пълните шарана и затваряте с клечки за зъби. Ако имате повече време и желание, може и да го зашиете.

Изсипвате останала плънка в тавата около рибата, доливате виното и вода, която да покрие зеленчуците.

Печете на 180 градуса, докато водата изври и се запече добре рибата.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: