Начин на приготвяне
Почистете рибата и я измийте. В купичка смесете сол, черен и червен пипер. Добавете няколко лъжички олио и мащерката. Намажете шарана с получената смес.
Нарежете лука на кръгчета и ги подредете в намаслена тава. Отгоре поставете рибата. Нарежете моркова на кубчета и ги разпределете покрай рибата.
Нарежете чушките на малки парчета и поръсете рибата, като слагате и отстрани. Налейте 1/3 от виното и около 150 мл вода.
Завийте с фолио и печете на 200 градуса, около 2 часа или до готовност. По време на печене на няколко пъти поливайте рибата с останалото вино.
Трийсетина минути преди да извадите рибата, добавете нарязаните гъби и допечете без фолио.
Времето за приготвяне и готвене е ориентировъчно. Адаптирано от блога Черпак с мерак.
Шаранът с бяло вино, гъби и зеленчуци е готов.