Начин на приготвяне
Приготвяме тестото, като разбиваме яйцата и към тях прибавяме топлото прясно мляко и кисело мляко със стайна температура.
Прибавяме сол, захар, разтопено краве масло и мая. Постепенно добавяме брашно и замесваме еластично тесто. Оставяме на топло да втаса за 30-45 минути.
От втасалото тесто правим топки, разточваме леко и в средата на всяка слагаме натрошено сирене и парченце кашкавал. Навиваме, като подгъваме крайчетата навътре.
Готовите сиренки слагаме в тава върху намазана с мазнина хартия за печене. Намазваме сиренките отгоре с жълтък смесен няколко капки олио, поръсваме със сусам и изпичаме във фурна на 180 градуса до златисто.
Коментари