Бабини сиренки

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5018k
Бабини сиренки1 / 2
18/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Нищо не може да се сравни с вкуса на бабините сиренки.... освен още една порция бабини сиренки"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 брой
  • мазнина - 1 с.л. олио
  • вода - 3/4 ч.ч.
  • прясно мляко - 1/4 ч.ч.
  • мая - с големината на орех
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • брашно - колкото поеме
  • сирене - 300 г натрошено, за плънката
  • захар - 2 с.л., за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете рядко тесто от брашното, маята разтворена в хладка вода, прясното мляко, яйцето, мазнината, 1 ч.л. захар, шипка сол.

Оставете покрито да втаса на топло. От тестото се разточва голяма кора с дебелина няколко милиметра.

От кората с помощта на купичка изрежете кръгове. Всеки кръг намажете с олио, сложете в средата натрошено сирене и прегънете на 2, като добре притиснете краищата.

Подредете бабините сиренки в намаслена тава и отново оставете да втасат.

Намажете сиренките с разбит жълтък или сметана и ги сложете да се пекат в предварително загряна умерена фурна до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
59
48
32
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ива
Ива
Като не знаете основни правила за тесто, не се заяждайте, ами влезте в други рецепти. Искали са да кажат не рядко, а меко тесто. Колкото поеме означава на пипане да е достатъчно меко за месене и разточване, но за това се иска малко опит. Това са обикновени кифлички, които правя често и са много хубави. Никога не ползвам точни мерки, защото знам, че не е важно колко точно грама е водата или брашното, а го усещам, като го размесвам. Ако имате интерес, направете проба. А е ясно вече, че снимката не отговаря на рецептата. Ей, лоши хора...
18.12.2014 14:21
10
4
Теди
Теди
Любопитна съм да видя как се точе рядко тесто! Пълни глупости!!
03.03.2014 18:42
4
5
Готъм
Готъм
Изключително нискокачествна рецепта... Следващия път използвайте точна количествена информация. Колко мл. е една ч.ч според вас?!!! И аз от къде да знам вашата чаша колко голяма е.
И какво значи "колкото поеме"? Пълна аматъорщина....
01.02.2014 23:56
4
8
gutiera
gutiera
На снимката, доколкото виждам, не са соленки, а сладки, с пълнеж от конфитюр и поръсени с пудра захар. Освен това, струва ми се, че и тестото е многолистно. Лошо няма,но подвеждате хората. По тази причина няма да изпробвам рецептата, нямам доверие.
21.10.2013 16:09
11
1
walq
walq
научете се да пишете бе хора.Обяснете ми как се точи рядко тесто и изобщо как се е получил хубав резултат.
02.08.2013 10:49
3
1
Мира
Мира
Аз правя подобни сиренки, но понежене мога да точаправя следното: тестото разделям на топки и след ткато ги разделя всяка топка я разтеглям; вътре слагам плънко от сирене и яйце, разбъркани предварително и след това ги завивам, а отгоре преди да се изпекат ги поръсвам със сусам.
Рецептата не е много коректна-аз използвам следните продукти:
4 яйца
1 пакет от сухата френска мая
1 лъж. захар
2-4 лъж. сол, според брашното, използвам 1кг-1,200кг, колкото поеме
500мл. пр. мляко
1ч.ч олио

Стават страхотни.
02.08.2013 08:29
3
2
1
Покажи всички подкоментари
Бейкър
Бейкър
Снимката няма нищо общо с рецептата. Интересно къде изчезна другият подобен коментар от преди няколко дни?
19.07.2013 21:49
2
МАРИЯ КОЛЕВА
МАРИЯ КОЛЕВА
МОЖЕ ЛИ ДА ОБЯСНИТЕ КАК ДА РАЗБИРАМ РЯДКО ТЕСТО КОЕТО ДА СЕ ТОЧИ АДРИАНА МОЛЯ ТЕ ДА МИ ОБЯСНИШ ЗАЩОТО РАЗБРАХ ЧЕ СИ ПОЛУЧИЛА ОТЛИЧЕН РЕЗУЛТАТ. БЛАГОДАРЯ
18.07.2013 15:50
2
1
borislava_e@abv.bg
borislava_e@abv.bg
мога ли да заместя маята със сода за печене?
01.04.2013 13:34
Margarita
Margarita
Много е хубава рецептата станаха срахотни
25.01.2013 12:26
1
1
Адриана
Адриана
Опс, горният отзив беше за друга рецепта, извинявам се.

Но и тези ще пробвам! Поздрави!
19.10.2012 20:05
Адриана
Адриана
Благодаря за страхотната рецепта! Получиха се 2 тави :) и са мноого вкусни, топят се в устата.

Аз не знаех само как се пекат, не съм правила такива неща никога и гледах от другите рецепти за сиренки в сайта. Значи сложете ги на 250 градуса за 20 минути, ама на вече загрята фурна в средата. При мен отиде 1кг брашно :)

Че едните ми от тава 1 леко бяха загорени отгоре, а от тава 2 -много загорели отдолу, бях ги сложила на пода на фурната (която печеше и отгоре, и отдолу); Само тези от долната тава загоряха много отдолу, изрязах им дъното и се топят в устата; тези от горната тава нищо им няма, много добре се получиха :)))

Също моите формички бяха топчета. Маята беше прясна-половин кубче(чувала съм и за друг вид мая - исках да уточня за тези,които не са готвили преди - като мен )).

Дано да помогна на някого. Поздрави!
19.10.2012 20:03