Начин на приготвяне
Сваряваме картофите, обелваме и настъргваме на едро ренде. Накълцваме на ситно лука, чесъна, магданоза и копъра и ги прибавяме към картофите. Обелваме и настъргваме тиквичката, посоляваме и оставяме да се отцеди, добре изстискваме и добавяме към зеленчуците.
На листата от манголд махаме жилката и ги поливаме с гореща вода, изплакваме бързо със студена и наситняваме, прибавяме към другите продукти. Разбъркваме добре сместа и я подправяме на вкус с подправките.
Прибавяме 2-3 с.л. царевично брашно, омесваме и започваме да оформяме кюфтета, които овалваме в разбитите яйца, а после и в царевично брашно подправено със сол и пипер.
Пържим в сгорещеното олио и сервираме с доматена или друга салата.