Начин на приготвяне
Измийте и почистете тиквичките и патладжана, след което ги рендосайте на едро ренде. Прехвърлете ги в купа и ги овкусете със сол. Оставете ги така за поне 1 час. След това ги отцедете много добре (може да ги намачкате, за да отделите максималното количество излишна вода).
Измийте, почистете и нарежете на много ситно чушката, а морковите рендосайте и ги прехвърлете при тиквичките и патладжана. Добавете още яйцето, наситнения магданоз и предварително настъргания кашкавал.
Накрая добавете и брашното (2 с.л.) и разбъркайте добре, за да се смесят хубаво продуктите. Загребете от така получената смес с помощта на супена лъжица и оформете 18 (или повече) кюфтенца. Всяко кюфте оваляйте в брашно.
Пържете в предварително загрято олио, като ги обръщате, за да се изпържат и от двете страни. Отцедете ги от излишната мазнина върху кухненска хартия. По желание може да ги поднесете с млечен сос.