Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Чеснови пресни картофи с кашкавал

Чеснови пресни картофи с кашкавал

Чеснови пресни картофи с кашкавал
Снимка: цветослава киркова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 600 г пресни
  • чесън - 4 скилидки
  • масло - 20 г
  • сол
  • кашкавал - 100 г
  • копър
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избират се по-едри картофи, измиват се и се правят по 4-5 разреза върху всеки един картоф, слагат се в йена с капак, добавя се вода и малко мазнина, слага се капака и се слагат да се пекат.

След около 35 мин. капака се вдига, добавя се чесънът нарязан на дребно, сол и маслото, слага се отново капака и се оставят за още 5 минути.

Накрая капака се сваля, поръсва се с настъргания кашкавал, и ситно нарязаните зелени подправки, оставя се 2-3 мин. колкото да се разтопи кашкавалът и се вадят от фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: