Начин на приготвяне
Картофите се измиват добре и остъргват, ако имат неравности.
Нарязват се на хапки и се слагат да се варят в подсолена вода. Трябва да врат само 8-10 минути след завиране на водата.
Когато мине определеното време, картофите се изплакват и изцеждат.
В дълбок тиган или широка тенджера се налива олио, да се задъни добре.
Когато се сгорещи, се слага част от картофите, колкото само да се покрие дъното.
Оставят се да се запържат от едната страна до получаване на златиста хрупкава коричка, като от време на време се разбъркват леко или се раздрусва тенджерата, за да се разместят вкусните картофи соте и да не залепват.
След това се обръщат да се запържват и от другите страни.
Това се прави до изчерпване на картофите.
Накрая в олиото съвсем набързо се запържва наситненият чесън.
Извадените пресните картофи соте още топли се смесват със запържения чесън, наситнен копър и сол на вкус и се разбъркват добре.