Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Друсани пресни картофи

Друсани пресни картофи

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
4092k2k2k
Друсани пресни картофи
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
17/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Бързи, лесни, вкусни - друсани пресни картофи"

Необходими Продукти

  • картофи - 600 г пресни
  • олио - 6 с.л.
  • сол
  • краве масло - 1 с.л.
  • пресен чесън - 2 - 3 стръка
  • копър - 5 - 6 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се се измиват и подсушава, без да се белят. Ако са дребни, се оставят цели, ако не, се нарязват на големи парчета.

Слагат се в тенджера със загрято олио и малко вода, след което се похлупват с капака. Готвят се около 20 минути като се раздрусват периодично, без да се маха капакът.

След двайстата минута апетитните варени картофи се проверяват дали са омекнали, прибавят се сол на вкус, малко краве масло и нарязан на дребно пресен чесън.

Похлупват се отново и се готвят още 5 минути. Накрая, когато са готови, друсаните пресни картофи се поръсват с нарязан на ситно пресен копър.

Може да поднесете картофите с чесън и копър като гарнитура за месо или да хапвате като основно ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: