Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Бутерки»Бутер гъсенички с рулца от раци

Бутер гъсенички с рулца от раци

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Бутер гъсенички с рулца от раци
Снимка: Monika Ivanova
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • бутертесто - лист с големина 20х20
  • рулца от раци - 9 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • сусам - 2 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лист с големина около 20см на 20 см се нарязва от предварително размразено бутер тесто. Ако предпочитате по-наситения морски вкус може да оставите рулцата и цели, а ако не ги нарежете на две половинки по дължина.

Режете дълга лента с дебелина около 2 см и започвате да я навивате около рачешкото месо докато стигнете от единия край до другия. С четка намазвате отвсякъде гъсеничката с разбитото яйце и отгоре поръсвате със сусам.

Пече се на силна фурна около 240 градуса докато се тестото се надигне достатъчно и придобие приятен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

1
50
40
30
20
11
Дай твоята оценка: