Начин на приготвяне
Почистваме си добре ябълките, след което обелваме от кората и нарязваме на филийки.
Поставяме ги в съд с вода и оставяме да се варят.
Варенето продължава за около двадесет минути.
Може да се прекара през сито, а може и да се пасира ябълковият мармалад. Зависи кой как му е по удобно.
След това отново го поставяме на огъня и продължаваме да готвим, докато се получи гъстота, която ви е необходима.
Не трябва да забравяме да разбъркваме постоянно, за да не загори.
Когато е готово ябълковото сладко, изсипваме в буркани и затваряме с капачки.
Поставяме ги в съд с вода и стерилизираме за 5 минути.
Съхраняваме сладкото за диабетици на тъмно и хладно място.
Този конфитюр от ябълки без захар може да издържи 12 месеца.