Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Конфитюр от ябълки без захар

Конфитюр от ябълки без захар

Конфитюр от ябълки без захар
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8
"Конфитюр от ябълки без захар - винаги на ръка разстояние от вас"

Необходими Продукти

  • ябълки - 3 кг
  • вода - 600 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме си добре ябълките, след което обелваме от кората и нарязваме на филийки.

Поставяме ги в съд с вода и оставяме да се варят.

Варенето продължава за около двадесет минути.

Може да се прекара през сито, а може и да се пасира ябълковият мармалад. Зависи кой как му е по удобно.

След това отново го поставяме на огъня и продължаваме да готвим, докато се получи гъстота, която ви е необходима.

Не трябва да забравяме да разбъркваме постоянно, за да не загори.

Когато е готово ябълковото сладко, изсипваме в буркани и затваряме с капачки.

Поставяме ги в съд с вода и стерилизираме за 5 минути.

Съхраняваме сладкото за диабетици на тъмно и хладно място.

Този конфитюр от ябълки без захар може да издържи 12 месеца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: