Начин на приготвяне
Измиваме краставицата и големия домат и белим. От краставицата отрязваме парченце, което да използваме за пънчето на гъбката. Другата част от краставицата и домата нарязваме на средни парчета.
Слагаме в чиния, посоляваме леко и поливаме със зехтин на вкус. В средата на салатата настъргваме на ренде 30-50 грама сирене.
Правим гъбката, като за калпачето използваме малкия домат. Измиваме и отрязваме капаче откъм страната на дръжката. Издълбаваме внимателно месестата част на домата.
Слагаме полученото калпаче върху парченцето от краставица , което сме оставили за пънче.
Правим точици на гъбката от малко катък сирене.
Готовата гъбка поставяме в салатата в средата на настърганото сирене. До гъбката слагаме стръкчета зелен копър.
Коментари