Начин на приготвяне
Белим картофите и сваряваме. Сварените картофи отцеждаме от водата. Намачкваме с вилица, прибавяме малко краве масло, сол и 2-3 с.л. прясно мляко.
Полученото пюре сипваме в средата на чиния за сервиране. Почистваме, измиваме и нарязваме гъбите Запържваме в олио. Изваждаме от мазнината и слагаме в средата на картофеното пюре.
В мазнината от пържене на гъбите счукваме цяло едно яйце. Когато белтъка се захване, върху яйцето слагаме внимателно нарязаната на ситно шунка и настърган кашкавал.
Изпърженото яйце слагаме върху пюрето и гъбите. Поръсваме с черен пипер и сол на вкус и с нарязан ситно зелен магданоз.
Коментари