Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Панирани сиренца»Панирани топени сиренца в кори за баница

Панирани топени сиренца в кори за баница

Панирани топени сиренца в кори за баница
Снимка: Светлана Лазарова
3 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Перфектното бирено мезе ще е още по-вкусно, ако преди паниране го увиете в кора за баница"

Необходими Продукти

  • топено сирене - различни видове триъгълно
  • кори за баница - фини точени
  • олио - за пържене и за мазане на корите
  • нишесте - 1 с.л. пшенично
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • яйца - 4 бр.
  • черен пипер
  • чесън на прах
  • сол
  • подправки - по избор
  • сладко от боровинки
  • сладко - кисел сос - равни количества кетчуп, соев сос и мед
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Разрежете хоризонтално топените сиренца на половинки. Една кора за баница намажете с с олио и разделете на четири. Загънете сиренцето в пакетче, така че да не изтече.

За панировката: Размийте с малко вода нишестето и бакпулвера. Добавете и разбитите яйца, черен пипер, чесън на прах и сол.

Добавете и други подправки по ваш вкус. Готовите пакетчета потопете в яйчената смес и изпържете в силно загрято олио до златисто.

Сервирайте панираните сиренца със сладко от боровинки и сладко-кисел сос. Да Ви е сладко!

Панираните топени сиренца в кори за баница са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: