Ярешко в гювеч

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Ярешко в гювеч4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
5
"Изключително вкусно ярешко с ориз в гювеч, което ще заеме централното място на трапезата!"

Необходими Продукти

  • ярешко месо - 1 кг, без кост
  • лук - 2 - 3 глави кромид
  • гъби - 400 - 500 г
  • домати - 2 - 3 броя зрели
  • чушки - 3 - 4 броя, по - малки
  • мазнина - 3/4 ч.ч.
  • ориз - 1/2 ч.ч. (100 г)
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • вино - 1/2 ч.ч. (100 мл)
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете ярешкото на парчета и го запържете леко в 2-3 с.л. от мазнината. Извадете го и в същата мазнина запържете леко ситно нарязаният лук. Прибавете част от ситно нарязаните червени домати и червеният пипер.

Върнете месото, посолете и долейте гореща вода и виното. Оставя се да заври и се прибавят гъбите, а след десетина минути - чушките, нарязани на ивички или цели.

Щом месото и гъбите омекнат прибавете останалата мазнина и изчистения и измит ориз. Прехвърлете всичко в гювеч, покрийте го и сложете да се пече.

Малко преди да го извадите от фурната, добавете останалите нарязани домати, разбъркайте с голяма лъжица и допечете за още 10-15 минути. Готовият гювеч с ярешко поръсете със счукан черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
57
43
31
20
10
Дай твоята оценка: