Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени палачинки»Палачинки с пилешко и гъби

Палачинки с пилешко и гъби

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Палачинки с пилешко и гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10-12 бр.
"Идея за сервиране Поръсете палачинките с малко кашкавал и ги запечете във фурната"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 броя
  • брашно - 500 - 600 г
  • прясно мляко - 1 л
  • олио - 50 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • пилешко месо - около 800 г, за плънката
  • гъби - 500 г
  • топено сирене - 200 г
  • сметана - 2 - 3 с.л. заквасена
  • праз - 1 стрък голям
  • олио - за задушаване
  • къри - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешкото и го нарежете на малки парченца или го накъсайте. Загрейте мазнина в тиган и задушете праза. Щом леко омекне добавете почистените и по-дребно нарязани гъби.

Щом и те омекнат, добавете щипка индийско орехче и къри, посолете на вкус и добавете черен пипер. Сипете бавно сметаната, разбъркайте и добавете нарязаните парчета топено сирене. Щом леко се поразтопи и то, свалете плънката от котлона.

От първите 6 продукта се разбива палачинково тесто. Сипва се по 1 черпак в загрян тефлонов тиган и се разстилат палачинките. Пекат се от двете страни до готовност.

Всяка готова палачинка се пълни с пилешкото с гъби и се завива като правоъгълна бомбичка. По желание може да запечете пълнените палачинки за кратко в намазнена тава във фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: