Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени палачинки»Палачинки с пилешко месо, гъби и кашкавал

Палачинки с пилешко месо, гъби и кашкавал

Ива ПетковаИва Петкова
Новак
5299
Палачинки с пилешко месо, гъби и кашкавал
Снимка: Ива Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Палачинки за лакомници"

Необходими Продукти

  • За палачинките
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 1 литър
  • брашно - 250 г
  • олио - за пържене
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • За плънката
  • пилешко месо - 300 г филе
  • гъби - 150 г
  • кисели краставички - 4 бр.
  • кашкавал - 200 г
  • сол
  • черен пипер
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За палачинките:

От прясното мляко, яйцата, брашното, захарта и солта се разбива палачинково тесто с консистенция малко по-рядка от боза. Оставете палачинковото тесто да престои на стайна температура около 15 минути.

В тиган сложете олиото и печете палачинките до изчерпване на количеството.

За плънката:

Пилешкото месо го сварете. Гъбите и краставичките ги нарежете на ситно. Когато месото се е сварило го извадете от тенджерата и го нарежете на много ситно.

В тиган загрейте олиото и запържете вече готовото пилешкото филе, което сварихте предварително. Добавяте гъбите и задушавате няколко минути. Когато месото е леко запържено, а гъбите са омекнали прибавяте киселите краставички. Разбърква се добре.

Оставете плънката да се задуши около 2-3 минути. Добавяте сол и черен пипер и махате от огъня.

С готовата смес напълнете палачинките. Завийте добре за да не се разпаднат. Наредете ги в намазнена тава за печене, поръсете ги обилно отгоре с кашкавал и се запечете солените палачинки до зачервяване на кашкавала. Може да ги сервирате отгоре с резенче домат и поръсени с магданоз както и с млечен сос.

Палачинките с пилешко месо, гъби и кашкавал са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дони Ники
Дони Ники
Много вкусно изглеждат!
26.04.2022 13:37