Начин на приготвяне
За палачинките:
От прясното мляко, яйцата, брашното, захарта и солта се разбива палачинково тесто с консистенция малко по-рядка от боза. Оставете палачинковото тесто да престои на стайна температура около 15 минути.
В тиган сложете олиото и печете палачинките до изчерпване на количеството.
За плънката:
Пилешкото месо го сварете. Гъбите и краставичките ги нарежете на ситно. Когато месото се е сварило го извадете от тенджерата и го нарежете на много ситно.
В тиган загрейте олиото и запържете вече готовото пилешкото филе, което сварихте предварително. Добавяте гъбите и задушавате няколко минути. Когато месото е леко запържено, а гъбите са омекнали прибавяте киселите краставички. Разбърква се добре.
Оставете плънката да се задуши около 2-3 минути. Добавяте сол и черен пипер и махате от огъня.
С готовата смес напълнете палачинките. Завийте добре за да не се разпаднат. Наредете ги в намазнена тава за печене, поръсете ги обилно отгоре с кашкавал и се запечете солените палачинки до зачервяване на кашкавала. Може да ги сервирате отгоре с резенче домат и поръсени с магданоз както и с млечен сос.
Палачинките с пилешко месо, гъби и кашкавал са готови.
Коментари