Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Палачинки с пилешко на фурна

Палачинки с пилешко на фурна

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Палачинки с пилешко на фурна1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Пилешка фантазия в палачинка, залята с богат сос с пармезан - звучи като нещо, което сервират в Рая на лакомниците!"

Необходими Продукти

  • за палачинките
  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 3 броя
  • брашно - около 10 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • за плънката
  • пилешко месо - 3 парчета пилешки гърди
  • олио - 3 с.л.
  • праз - 3 стръка, нарязан
  • брашно - 25 г
  • бульон - 150 мл пилешки
  • прясно мляко - 100 мл
  • сметана - 200 мл течна
  • черен пипер - смлян на вкус
  • кашкавал - 100 г настърган
  • пармезан - 60 г
  • галета - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте всички продукти за палачинките до хомогенност, покрийте купата и оставете в хладилника за 30 минути. Изпечете палачинките по стандартния начин в по-голям тефлонов тиган. Подреждайте ги една върху друга.

Загрейте мазнина в отделен съд на котлона и запържете нарязаното ситно пилешко. Извадете го и в същата мазнина запържете за кратко накълцания праз. Добавете брашното и разбъркайте да се запържи и при непрекъснато бъркане долейте сметаната, прясното мляко и бульона, предварително затоплени.

Бъркайте, докато сосът се сгъсти и добавете пилешкото. Оставете да къкри до пълна готовност на месото и подправете със сол и черен пипер. Снемете и разбъркайте с част от настъргания кашкавал и пармезан.

Напълнете палачинките с тази плънка, навивайте ги и ги подреждайте в намаслена тава. Отгоре поръсете солените палачинки с галетата и залейте с останалата плънка (ако има), останалия пармезан и кашкавал. Пъхнете да се пече в загряна умерена фурна до приятен кафевикав загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
514
42
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Начинаещ готвач
Начинаещ готвач
Направих го само със зеленчици - каквито имах, спазих всичко останало (палчинките ги взех наготово:) и си облизах пръстите:)Мерси за идеята!
30.09.2013 15:04
1
нина
нина
Правя я от години,но със следната плънка:В масло задуша-
вам свареното и накълцано пилешко месо,1 глава лук нарязан на много ситно,1-2 чушки "севрия",прибавям магданоз,черен пипер и настърган кашкавал.Нареждам
в тавичка намазана с масло, навитите палачинки,поръсвам обилно с настърган кашкавал и прибавям от пилешкия бульон.Пече се до зачервяване.
28.09.2013 19:40
1
Наталия
Наталия
Харесва ми, но искам да ми кажете при 200 лева пенсия как да си позволя такива разкошотии.
19.09.2013 08:38
2
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Много сполучлива рецепта. Направих палачинките по друга рецепта, но останалото е почти същото- вместо праз- кромид лук, а пармезан нямах. Добавих при печенето и малко прясно мляко в тавичката. Чудесно се получи.
07.07.2013 01:10
Таня
Таня
Невероятен специалитет, цялото семейство го хареса.

Благодаря за хубавата рецепта.
10.07.2012 13:28
Атанас
Атанас
Благодаря!
заместих с малко моркови и кисели краставички,стана много добре! :) :)
08.07.2012 16:09
Дими
Дими
е, можеш да го замениш с 2 връзки зелен, 2 глави кромид лук...а ако не искаш изобщо никакъв лук, на негово място настържи няколко моркова например
08.07.2012 11:06
Атанас
Атанас
Може ли някой да ми каже с какво мога да заместя праз-лука в тази рецепта :)
07.07.2012 00:23
Ицко и Яна
Ицко и Яна
Много хубава рецепта.Стана наистина вкусно!
29.06.2012 19:33