Начин на приготвяне
Размразяваме бутер тестото. Включваме фурната да загрява на 200 градуса. Размразеното бутер тесто разточваме леко и изрязваме фигурки с формички или шаблончета с остър нож, като трябва да са двойни (две по две), за да направим бутерките с пълнеж.
Може да нарежем бутер тестото и на лентички. На половината от изрязаните формички слагаме плънка от натрошено краве сирене или нарязан шпеков колбас. Намазваме периферията с разбити яйца.
Отгоре слагаме другите форми, на които предварително сме направили с широка сламка място, където да сложим парченца от маслините. Притискаме хубаво горната и долната част на бутерките. Ако правим лентички от бутерки, по дължината им нареждаме шпеков колбас и усукваме.
Приготвените бутерки намазваме отгоре с разбитите яйца, за да станат златисти и гладки след изпичане. Слагаме да се пекат в горещата фурна, като не отваряме вратичката по време на печене. Изпичаме бутерките до златисто.
Коментари