Вкусни бутерки

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126866537948
26/07/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 212
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • бутер тесто - 1 пакет
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 100 г твърдо
  • маслини - 1 /2 к.ч. без костилки
  • колбаси - няколко слайса шпеков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразяваме бутер тестото. Включваме фурната да загрява на 200 градуса. Размразеното бутер тесто разточваме леко и изрязваме фигурки с формички или шаблончета с остър нож, като трябва да са двойни (две по две), за да направим бутерките с пълнеж.

Може да нарежем бутер тестото и на лентички. На половината от изрязаните формички слагаме плънка от натрошено краве сирене или нарязан шпеков колбас. Намазваме периферията с разбити яйца.

Отгоре слагаме другите форми, на които предварително сме направили с широка сламка място, където да сложим парченца от маслините. Притискаме хубаво горната и долната част на бутерките. Ако правим лентички от бутерки, по дължината им нареждаме шпеков колбас и усукваме.

Приготвените бутерки намазваме отгоре с разбитите яйца, за да станат златисти и гладки след изпичане. Слагаме да се пекат в горещата фурна, като не отваряме вратичката по време на печене. Изпичаме бутерките до златисто.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Добринка Петкова
Страхотни крокодилчета.Имам две такива формички(очаквам трета) и все още не съм ги ползвала. Само за бутер тесто ли стават,пробвала ли си с друго ?
0
0
ВИЛИ-Виолета Матева
ха ха чак ме хвана страх да не ме ухапе ,не аз до го ям - това е в кръга на шегата -чудесни са
2
0
Савина
Савина
26.07.2016 19:13
Много атрактивна форма!
1
0