Бутерки с ананас

Бутерки с ананас
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Тъкмо тръгвахме към фитнеса, когато ароматът на тези бутерки ни прикова към масата, останалото го знаете"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 500 г
  • ананас - на шайби (може и консерва)
  • прясно мляко - 1 с.л. за намазване
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • пудинг - 1 бр. ванилов
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутер тестото се размразява, но да не е прекалено омекнало. Реже се с остър нож на квадрати. Ако се използват шайби ананас от консерва, трябва хубаво да се отцедят и подсушат.

Шайбите ананас се слагат в центъра на всеки квадрат. Два от краищата се подвиват леко и се оформят като лодка.

Отделно си приготвяме ванилов пудинг по указанията на опаковката. Аз използвах този на Dr. Oetker. Слагаме от пудинга в средата на всяка шайба ананас. Отделно се разбиват един жълтък с една супена лъжица прясно мляко.

Със сместа се намазват краищата на бутер тестото. Подреждат се в тава и се пекат в загрята до 200 градуса фурна до златисто. По желание може да се поръсят с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Изглеждат много апетитно. Ще ги сготвя. Веднага отиват в графа любими
27.09.2016 00:18