Начин на приготвяне
Бутер тестото се размразява, но да не е прекалено омекнало. Реже се с остър нож на квадрати. Ако се използват шайби ананас от консерва, трябва хубаво да се отцедят и подсушат.
Шайбите ананас се слагат в центъра на всеки квадрат. Два от краищата се подвиват леко и се оформят като лодка.
Отделно си приготвяме ванилов пудинг по указанията на опаковката. Аз използвах този на Dr. Oetker. Слагаме от пудинга в средата на всяка шайба ананас. Отделно се разбиват един жълтък с една супена лъжица прясно мляко.
Със сместа се намазват краищата на бутер тестото. Подреждат се в тава и се пекат в загрята до 200 градуса фурна до златисто. По желание може да се поръсят с пудра захар.
Коментари