Начин на приготвяне
Разделете белтъците от жълтъците и ги разбийте с половината захар. С останалата половина разбийте жълтъците и ги прибавете към белтъците.
Постепенно добавете към сместа пресятото брашно и нишесте, като бъркате с шпатула внимателно. Добавете ванилиите.
Изсипете сместа в пош с кръгъл накрайник.
Застелете тава с хартия за печене и шприцовайте кръгчета на разстояние.
Печете на 180 градуса, около 10-12 минути (не ги препичайте много).
Оставете да се охладят. Направете пудинга според указанието на опаковката. Изсипете го студена тавичка, покрийте го със стреч фолио и оставете да се охлади. Разбийте сметаната добре. В купата на миксера сипете пудинга и разбъркайте.
Добавете сметаната на етапи, докато се усвои (не прекалявайте с бъркането) и есенцията.
Сипете крем в пош със звездовиден накрайник и шпицовайте от крема върху половината сладки.
Покрийте с друга сладка отгоре и украсете с шоколад.
Предварително си бях направила кръгчета (5 см) от обратната страна на хартията, за ориентир.
Вие може да направите слепените сладки с големина каквато пожелаете.
Бишкотените сладки с портокалов крем са готови.