Солени кифлички слънце

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
748
308
26
6
27/07/2016
"Ето на това му се казва Да изгрее слънце и на твоята трапеза "
Приготвяне50 мин.
Готвене35 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 376
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се слагат водата, прясното мляко, маргаринът и захарта. Слага се на котлона и се разбърква до разтопяване. Оставя се да поизстине, но не напълно. Трябва да е хладко. След това се добавят маята, която се намачква, за да се разтопи по-бързо, и олиото. Разбъркват се.

В отделна купа се слага брашното и се добавят 1 цяло яйце, 3 белтъка и солта. Хубаво се разбиват. После към тях се добавя първата смес и се омесва меко незалепващо тесто. Покрива се с кърпа и се оставя да втаса 1 час и 15 мин.

Втасалото тесто се омесва отново, но съвсем малко. От него първо се откъсва една топка с големина колкото среден портокал. Разтваря се и се слага натрошено сирене.

Доовалва се и се сплесква леко. Слага се в средата на намазнена тава. От тестото се откъсват топки с големина на мандарина, леко се разточват, поръсват се със сирене и се увиват на кифлички. Нареждат се в тавата, около първото парче тесто във вид на слънце.

Отделно 3 жълтъка се разбиват с 1 ч.л. олио и се намазва тестото отгоре. По средата се поръсва сусам. Пече се във фурна на 180 градуса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар