Солени кифлички

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Солени кифлички
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
16
"Уникално вкусни, много ароматни и пухкави като облак - такива са нашите солени кифлички"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • мая - 20 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • кисело мляко - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 600 - 700 г
  • сирене
  • за намазване
  • масло - 50 г
  • олио - 50 мл
  • яйцa - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти замесете средно меко тесто.

Оставете го да втаса, докато удвои обема си. Разделете тестото на три части.

Всяка разточете на кръг. Намажете първата със смес от олио и масло.

Покрийте с втората, пак намажете и завършете с трета. Нарежете кората на 16 части.

Вземете един триъгълник, в широката част сложете бучка сирене и завийте на кифличка.

Така направете и с останалите триъгълници. Наредете кифличките в тава и оставете да втасат.

Намажете с разбитото яйце с мляко. Печете на 200 градуса 35 минути.

Солените кифлички са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Солени кифлички рецепта продукти
07.04.2022 15:30