Начин на приготвяне
Оставете бутер тестото да се отпусне на стайна температура. Разтворете го на плота. Вземете една плоска чиния, използвайте я за форма и изрежете два еднакви кръга. От остатъка от тестото можете да оформите бутерки или да го разточите и да направите сълзици. При всички случаи го използвайте.
Подгответе плоска тава /може да използвате тази от фурната / и застелете с хартия за печене. Прехвърлете единия кръг в тавата, поръсете с малко канела и намажете със сладкото.
Сложете втория кръг отгоре. Притиснете леко. С чаша притеснете в средата, така че да се оформи втори вътрешен кръг. С остър нож нарежете триъгълници /или по-скоро, трапец/, широки около два пръста. Получават се 12 парчета. След това завъртете всяко парче два пъти по посока на часовниковата стрелка.
Сложете да се изпече в предварително загрята фурна на 170 градуса за ок. 20-тина минути.
Забележка:
Можете да използвате всякакъв вид сладко или течен шоколад, или да направите затворена пица - намазвате с лютеница, поръсвате със сирене и настъргвате кашкавал.
Изваждайки го от фурната, се опитайте да не се изгорите, бързайки да предложите на душата си това парещо слънце!