Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Конфитюр от кайсии и праскови

Конфитюр от кайсии и праскови

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5018k
Конфитюр от кайсии и праскови1 / 2
03/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6-7 бурканчета
"Пригответе конфитюр от два от най-сочните и уханни дарове на лятото!"

Необходими Продукти

  • кайсии - 1 кг
  • праскови - 2 кг
  • захар - около 700 г
  • канела - 1 пръчка
  • карамфил - 3 зрънца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете кайсиите и прасковите и ги почистете от костилките, като ги разполовите или разрежете на четвъртинки.

Сложете в съд на котлона малко вода, колкото да не залепнат плодовете, добавете канелата и карамфила и сварете плодовете.

След това отделете канелата и карамфила и пюрирайте плодовете. Добавете захарта и върнете на котлона.

Сварете конфитюра при непрекъснато бъркане, като отново добавите канелата и карамфила по желание. Бъркайте, докато сладкото не започне да образува пътека. При желание добавете лимонтузуто накрая, но не е задължително.

Готовият конфитюр от кайсии и праскови разсипете в сухи затоплени бурканчета и ги затворете добре. Обърнете ги с капачките надолу и ги изчакайте да изстинат напълно.

Съхранявайте конфитюра на хладно и тъмно място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка: