Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Конфитюр от кайсии с лимон

Конфитюр от кайсии с лимон

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Конфитюр от кайсии с лимон
Снимка: Мария Симова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
"Лятно настроение с разкошен аромат, което да съхраните през цялата година"

Необходими Продукти

  • кайсии - 2 кг
  • захар - 1.2 кг
  • лимон - 1 бр. сока
  • канела - 1 пръчка
  • ванилия - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете узрели кайсии, измийте ги добре, премахнете костилките и ги нарежете на малки парчета. Поставете нарязания плод в тенджера и посипете равномерно със захарта, оставете така покрита с капака за една нощ.

На следващия ден поставете тенджерата на умерен огън и добавете сока на лимона с щипка сол и бъркайте, докато се разтвори захарта напълно.

По време на варенето обирайте периодично образувалата се пяна от повърхността.

За готовността на конфитюра проверявате, като в студена чиния от фризера капнете няколко капки от него – тя не трябва да се разлива.

Малко преди да свалите тенджерата от огъня, прибавете канелената пръчка и ванилийките, разбъркайте добре.

Разсипете конфитюра по сухи и леко затоплени буркани, затворете веднага с капачките и обърнете бурканчетата с капачето отдолу, завийте с дебела завивка, докато напълно се охлади.

Гарантирам за успешно затворени бурканчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: