Начин на приготвяне
Белим картофите и моркова и ги сваряваме цели. Малко преди да свалим от котлона, прибавяме и граха и царевицата. Варим още няколко минути. Снемаме от котлона и отцеждаме хубаво водата.
Оставяме да се охладят и после намачкваме с вилица картофите, а моркова нарязваме на ситни кубчета. В купа смесваме граха, царевицата, картофите, моркова, нарязана на дребно шунка, царевицата и нарязано варено яйце.
Подправяме сместа със сол на вкус и ръсваме 1 супена лъжица натурално нишесте. Разбъркваме и разпределяме във формички за кексчета, намазани с масло или маргарин. Разбиваме в купичка прясно яйце и 1/2 чаена чаша прясно мляко и наливаме при сместа във формичките.
Слагаме да се изпекат в нагрята на 160 градуса фурна до готовност. Сервираме, като в средата на хапките слагаме малко катък, розичка направена от шунка и листенце магданоз.