Начин на приготвяне
Картофите се обелват и се нарязват на по-дебели кръгчета. Краставичките се нарязват на шайби, беконът и шунката–на кубчета, гъбите–на филийки.
Кашкавалът се настъргва на едро ренде. Дъното и стените на дълбок йенски съд се намазват с масло. Най-отдолу се нареждат кръгчета варени картофи, като се застъпват.
Отгоре се разпределят краставички, бекон, шунка, кашкавал и гъби. Следва нов пласт от картофи, отгоре краставички, бекон, шунка, кашкавал и гъби и така до свършване на продуктите, като е добре да се свърши с ред варени картофи.
Всичко това се залива отгоре с разбитата сметана. Поръсва се обилно с настърган кашкавал и се пече във фурна, докато кашкавалът добие приятен златист цвят.