Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Солено руло»Руло Мозайка с прошуто и бейби картофи

Руло Мозайка с прошуто и бейби картофи

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Руло Мозайка с прошуто и бейби картофи
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Към това руло не можете да останете безразлични, особено ако го поднесете с каничка пивко вино"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • лук - 1 глава
  • хляб - 1 филия
  • яйца - 1 бр.
  • чушки - 2 бр. печени (червени)
  • моркови - 1 бр. сварен
  • маслини - 10 бр.
  • кисели краставички - 2 бр.
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • подправки - по избор
  • картофи - 10 - 15 бр. бейби
  • прошуто - 200 г
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете каймата с нарязания на ситно лук. Прибавете хляба (предварително накиснат в малко прясно мляко), яйцето, подправките и настърганите картофи (сурови).

Добавете и останалите продукти, нарязани на дребно. Размесете добре.

В продълговата кексова форма, постелете хартия за печене.

Наредете парчета прошуто, отгоре изсипете 1/2 от каймата, наредете пак прошуто, настържете кашкавала и наредете сварените и овкусени бейби картофки.

Изсипете останалата кайма, намажете с олио и печете до готовност (около 30-35 минути).

Оставете соленото руло да се охлади, след което го нарежете.

Рулото Мозайка с прошуто и бейби картофи е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Pressy
Pressy
Харесва ми идеята ! Много добре изглежда. Мога да помириша от тук дори...ммм
07.04.2016 10:39
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Браво Доби ,прекрасно е и много красиво поднесено
07.04.2016 07:07