Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Рулца»Рулца от тиквички с шунка и кашкавал на фурна

Рулца от тиквички с шунка и кашкавал на фурна

Рулца от тиквички с шунка и кашкавал на фурна9 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Тези уникални тиквички заслужават ли 5 звезди или да?"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • соев сос - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • босилек
  • шунка - 100 г
  • олио
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Тиквичката се измива и нарязва на средно тънки ленти с белачка за картофи. Маринова се със соевия сос, черен пипер, босилек, щипка сол и се оставят за кратко.

Кашкавалът се нарязва на ленти, шунката се нарязва на тънко с ширина като тази на тиквичката.

Върху всяка лента тиквичка се поставя лента шунка, а отгоре поставям парченца кашкавал. Навива се на рулца и с клечки за зъби се забожда.

Нареждат се в намазана с олио тава и печем в загрята фурна 15 минути на 180 градуса.

Изваждат се и върху всяко рулце се поръсва настърган кашкавал. Връща се отново във фурната и се запича до зачервяване.

Опитайте, уникално вкусно е!

Рулцата от тиквички с шунка и кашкавал на фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
528
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Милена Асенова
Милена Асенова
Готвя ги за втори път! Много за вкусни ☺️ Следващия път ще поръся с кашкавал, а няма да го слагам вътре.
01.06.2019 19:57
2
Яница Николова
Яница Николова
Голяма вкусотия! Благодаря за рецептата! :)))
16.07.2018 23:27
1
1
GreenStyle
GreenStyle
Ястието беше вкусно. Допълнителна сол не е необходима, соевия сос си свърши работата. Кашкавала трябва да е малко и да е в средата и няма проблеми
08.05.2018 19:42
3
Анонимен
Анонимен
Много вкусно!
12.04.2018 14:56
4
4
6mudla
6mudla
след коментара на Емилчка реших да не слагам сол, и пак са малко пресолени - можеби е добре да се мариноват само от едната страна и по-малко. Кашкавала който беше вътре се разтече извън рулата (вижда се и на видеото) такаче има смисъл да се слага само накрая отгоре.
02.03.2018 20:26
6
2
Потребител#176785
Потребител#176785
Станаха много солени. Мариноването в соев сос е абсолютно ненужно - само добавя сол.
30.09.2017 17:45
4
1