Сладки Рошковци

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Сладки Рошковци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
25
"Трябва да има закон, който да задължава всяка майка да приготвя такива сладки рошковци поне веднъж седмично"

Необходими Продукти

  • мас - 200 г
  • брашно - 350 г
  • захар - 150 г
  • яйца - 1 бр.
  • жълтъци - 2 бр.
  • ванилия - 2 бр. по 0.2 г)
  • орехи - 150 г смлени
  • белтъци - 2 бр.
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете захарта със стопената мас, яйцето, жълтъците, ванилията и брашното. Замесете меко тесто. Оставете го в хладилника за 1 час.

Оформете топчета колкото малък орех.

Първо ги оваляйте в разбитите белтъци с щипка сол, а след това в смлените орехи.

Подредете ги в тава и печете на 180 градуса за 20 минути.

Оставете да се охладят и слепете сладките с нутела или мармалад.

Сладките Рошковци са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: