Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Меденки»Коледни меденки с бадем и брашно от рошков

Коледни меденки с бадем и брашно от рошков

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Коледни меденки с бадем и брашно от рошков
Снимка: Севда Андреева
1 / 3
05/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
30 бр.
"Коледа е онова време от годината, в което се правят най-вкусните сладки меденки, чували сме, че и подаръци се подаряват"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • мед - 1 ч.ч.
  • сода - 1/2 к.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • олио - 1 к.ч.
  • канела - 1 ч.л.
  • брашно от рожков - 2 с.л.
  • бадеми - цели, за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа размиваме яйцата с меда до лек крем.

Прибавяме олиото и брашното с бакпулвера и содата.

Изиспваме канелата и брашното от рожков.

Замесваме меко тесто и оставяме да почине за 30 мин.

С намаслени ръце късаме малки топчета от тестото, които оформаме на плоски меденки, нареждаме в тавичка с хартия за печене и украсяваме в бадемче.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20-25 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Хрис Тина
Хрис Тина
Направих ги вече два пъти. Много са вкусни. Аз използвам брашно от лимец и на моята фурна стават за 12 мин. на 170°
13.10.2020 08:07