Начин на приготвяне
Измиваме гъбите, почистваме и отново измиваме добре. Кипваме вода със сол и оцет на вкус и няколко зърна черен пипер. Пускаме гъбите във врящата марината и оставяме да се варят за 5-10 минути. Изключваме котлона и оставяме гъбите в маринатата, докато приготвим каймата.
Омесваме каймата с две филийки хляб, накиснати предварително във вода и отцедени (махнали сме корите на филийките). Прибавяме и джинджифил, черен пипер и кимион на вкус. От омесената с хляба и подправките кайма правим топчета - 15 на брой или по-малко, както преценим.
Гъбите отцеждаме от маринатата. Топчетата кайма леко сплескваме между дланите. В средата слагаме гъбка, а ако са по-големи ги нарязваме на половини или четвъртини.
Правим отново каймата на топче, така че гъбката да е във вътрешността. Готовите кюфтенца овалваме добре в смес от брашно и натрошен корнфейкс. Изпържваме в олио и изваждаме да се отцеждат върху скаричка. Поднасяме за мезе.