Маслени гъбки

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Маслени гъбки
Снимка: Людмила
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
20
"Маслените гъбки се правят по традиционна нашенска технология - с капачка, потопена в какао"

Необходими Продукти

  • свинска мас - 1 ч.ч.
  • пудра захар - 2 ч.ч.
  • брашно - 1.5 ч.ч.
  • ванилия - 3 бр.
  • кафе - 1 с.л. за декор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1 чаена чаша топена свинска мас смесих с две чаени чаши пудра захар, 3 ванилии, разбих добре на кремче и добавих 1 1/2 чаши брашно.

Получава се чудесно маслено тесто.

С ръце оформих топчета и с капачка от флумастер, потопена в смляно кафе направих пънчетан на сладките гъбки.

Пекох в тава върху хартия за печене на 150 °C до бледо розово, но не повече от 10-15 мин - трябва да останат бели сладки.

Готовите масленки поръсих с малко пудра захар.

Прибрах в кутия с капак маслените гъбки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Веднъж я правих сложих и орехче,станаха чудесни
13.01.2023 22:14