Курабийки-гъбки

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
1831k3701k2
Курабийки-гъбки
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 3
05/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
20
"Курабийки-гъбки за малки и големи гости"

Необходими Продукти

  • масло - 125г
  • яйца - 1бр.
  • кафява захар - 1/2ч.ч.
  • нишесте - 1 пакетче Ванилия
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • пшенично брашно - колкото поеме
  • какао - 1с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото трябва да е предварително оставено на стайна температура.

Вземете една купа и сложете маслото, нарязано на малки кубчета. След това яйцето, кафявата захар и нишестето. Разбъркайте с лъжица. След това добавете бакпулвера. Започнете да пресявате брашно над купата и след това разбъркайте хубаво с ръка.

Трябва да се получи меко тесто. При необходимост сложете още брашно. След като тестото е готово, го извадете от купата и го сложете върху набрашнена гладка повърхност.

Оформете с ръце малки топки от тестото.

Вземете една чинийка и сложете в нея какаото. След това вземете пластмасова суха празна бутилка, потопете гърлото и в какаото и след това притиснете върху топчетата тесто.

Така ще оформите пънчетата на гъбките. Повторете докато не свърши тестото.

Наредете курабийките в широка тава с хартия за печене на дъното. Печете на 180 градуса за около 30-тина минути или до готовност.

Курабийките-гъбки са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: