Начин на приготвяне
Махаме корите на филийките и с ринг изрязваме кръгли филийки. Разбиваме едното яйце. Панираме в него кръглите филийки и изпържваме в олио, докато станат златисти на цвят.
Изваждаме върху решетка да се отцедят от излишната мазнина. Другото яйце сваряваме. Трябва да е твърдо сварено. Белим и нарязваме на кръгчета. Правим сос, като разбиваме майонезата с киселото мляко и към тях прибавяме нарязани на много ситно кисели краставички и настърган лук.
Подправяме с куркума и черен пипер на вкус. Сервираме предястието, като във всяка чинийка слагаме по една пържена филийка. Отгоре парченце шунка, върху шунката кръгчета яйце и поливаме със соса. Украсяваме с листенца пресен магданоз и парченца шунка.