Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Предястие с шунка и канапе от пържени филийки

Предястие с шунка и канапе от пържени филийки

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Предястие с шунка и канапе от пържени филийки
Снимка: Илияна Димова
3 / 4
28/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • хляб - 2 филийки по - сухи
  • яйца - 2 бр.
  • майонеза - 4 ч.л.
  • кисело мляко - 2 ч.л.
  • кисели краставички - 1 - 2 бр
  • лук - 1 ч.л. настърган
  • шунка - 1 слайс
  • куркума - на вкус
  • черен пипер
  • магданоз - прсен
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Махаме корите на филийките и с ринг изрязваме кръгли филийки. Разбиваме едното яйце. Панираме в него кръглите филийки и изпържваме в олио, докато станат златисти на цвят.

Изваждаме върху решетка да се отцедят от излишната мазнина. Другото яйце сваряваме. Трябва да е твърдо сварено. Белим и нарязваме на кръгчета. Правим сос, като разбиваме майонезата с киселото мляко и към тях прибавяме нарязани на много ситно кисели краставички и настърган лук.

Подправяме с куркума и черен пипер на вкус. Сервираме предястието, като във всяка чинийка слагаме по една пържена филийка. Отгоре парченце шунка, върху шунката кръгчета яйце и поливаме със соса. Украсяваме с листенца пресен магданоз и парченца шунка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: