Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кренвиршки»Кренвирши облечени в тесто

Кренвирши облечени в тесто

Кренвирши облечени в тесто
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
29/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Чудесна идея за закуска, обяд или вечеря - лесно се приготвят, бързо се изяждат"

Необходими Продукти

  • кренвирши - 2 бр.
  • олио - за пържене
  • за тестото
  • вода - 100 мл
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 к. л.
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се тесто от продуктите и се оставя да си почине 10 минути. Кренвиршът се бели и срязва на две части през средата. На всяка част отгоре се правят по 3 -4 разреза без да се стига до края.

Тестото се разделя на малки топчета и се оформя на тънко фитилче. С пръсти се притиска отгоре да се получи лента. Всяка лента се увива около парче кренвирш.

Загрява се олио на умерен огън и се пържат до златисто. Поднасяме със салата. Вкусно и ефектно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Силвия
Силвия
Много вкусни се получиха. Любими на децата
16.07.2018 22:29
1