Облечени яйца

Облечени яйца
Снимка: цветослава киркова
1 / 2
26/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"На село до къщата на баба се заселиха шотландци, които я научиха на тази рецепта"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • лук - 1 малка глава кромид
  • галета - 5 с.л. за каймата
  • яйца - 1 бр. за каймата
  • магданоз - пресен
  • черен пипер
  • кимион
  • чубрица
  • сол
  • яйца - 4 бр. сварени
  • кашкавал - 100 г
  • галета - за оваляне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се смесва с наситнения кромид, добавя се яйцето, галетата.

Разделя се на 4 части (оформете нещо като плескавица върху прозрачно фолио), сложете едно цяло сварено яйце и парченца кашкавал.

Оформете на топки, всяка топка оваляйте в галета и пържете в повечко мазнина от всички страни. Поднесете с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: