Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хапки»Хапки с яйчен пастет

Хапки с яйчен пастет

Хапки с яйчен пастет
Снимка: Илияна Димова
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1-2
"Имаме супер предложение за парти хапки, които искаме да опитате и то сега!"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • майонеза - 1 с.л. с връх
  • патладжани - 2 с.л. опечен и пасиран
  • чесън - 1 скилидка
  • сирене - 4 с.л. натрошено
  • хляб - 4 филии
  • шунка - 2 слайса
  • сусам
  • масло
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме яйцето. Трябва да е твърдо сварено. Като се охлади, белим и стриваме жълтъка, а белтъка скълцваме на много ситно.

Смесваме с една супена лъжица майонеза и 2 супени лъжици печен патладжан. Прибавяме и настъргано сирене.

Прибавяме пасираната скилидка чесън и разбъркваме хубаво яйчения пастет. Филиите хляб препичаме на тостер. Когато са готови изрязваме корите, намазваме с меко краве масло и нарязваме на хапки.

Слагаме в порционна чиния, а отгоре на всяка хапка поставяме по едно парченце шунка. Върху шунката слагаме от яйчения пастет. Поръсваме всяка хапка със сусам и украсяваме с листенца пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: